In gesprek met
oud-directeur Paul Keijser

Dat Galjema bekend staat als gerenommeerd technisch adviesbureau, is voor een belangrijk deel te danken aan Paul Keijser. Hij bouwde Galjema vanaf 1984 weer op en introduceerde een werkcultuur die tot de dag van vandaag is terug te vinden. We spreken hem samen met zijn vrouw Joke op het kantoor van Galjema in Zoetermeer.

“Ik ben een Rotterdammer en een echte rastechneut”,

zegt Paul Keijser met een trotse glimlach.

Paul studeerde Elektrotechniek en kwam als ingenieur terecht in de installatietechniek voor de utiliteitsbouw. “Ik werkte in 1984 als senior engineer bij Tebodin, het Nederlands Technisch Bureau voor Ontwikkeling der Industrie, waar ik de utiliteitsafdeling had uitgebouwd. Maar ik wilde eigenlijk weleens iets voor mezelf. Zo kwam ik in contact met Douwe Galjema, die vanwege ziekte een opvolger zocht, en nam het bedrijf van hem over.”

Bedrijf zonder personeel

Toen Paul begon ging er van Galjema’s personeelsleden eentje met pensioen en vonden twee anderen een nieuwe baan. “Ik kreeg net een grote opdracht van mijn oude werkgever Tebodin en heb die toen uitgevoerd met hun tekenaars. Daarnaast mocht ik de complete beveiligingsinstallatie doen van de militaire basis in Soesterberg. Het tekenwerk daarvoor heb ik allemaal zelf gedaan. Dat betekende wel tachtig uur per week werken met nog twee jonge kinderen thuis. Maar ik was pas 44 en in de kracht van m’n leven”, vertelt een nog altijd energieke Paul Keijser. “Mijn vrouw Joke had secretaresse-ervaring en kwam zodoende ook bij Galjema in dienst.”

Klant is koning

Paul Keijser had al snel acht mensen in dienst. In 1985 verhuisde Galjema daarom van Den Haag naar een groter pand aan de Geestbrugweg in Rijswijk. “Ik kende heel veel mensen en die gunden mij allemaal opdrachten. Ze hadden het vertrouwen dat het dan voor mekaar kwam. Die instelling heb ik ook altijd bij Galjema gehanteerd. De klant is koning. We laten onze klanten niet wachten, bellen ze direct terug en geven ze antwoorden waar ze wat aan hebben. Die mentaliteit is altijd een van onze kernwaarden geweest. Doordat we onze afspraken altijd nakwamen kregen we zoveel werk binnen.”


“Het is heel belangrijk dat je als directeur zelf contacten onderhoudt met de opdrachtgever en niet alles aan de projectleider overlaat. Maar zij willen wel inhoudelijk kunnen sparren. Daarom ben ik als aanvulling op mijn elektrotechnische achtergrond in de avonduren en weekenden Hogere Installatietechniek voor werktuigkundige installaties, de HIT-W in Den Bosch, erbij gaan studeren. Er nu op terugkijkend begrijp ik niet hoe ik dat allemaal gedaan heb”, zegt Paul lachend.

Galjema Detachering

Door zijn gedrevenheid nam het aantal opdrachten steeds verder toe. Galjema adviseerde vooral over elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatietechniek voor renovatie en nieuwbouw. Tussen de vele opdrachten zaten bijvoorbeeld Nederlandse ambassades in onder meer de Verenigde Staten en Polen, Paleis Huis Ten Bosch waar de toenmalige koningin Beatrix woonde en het gebouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Rijswijk.


Toen het pand aan de Geestbrugweg ook te klein werd, verhuisde Galjema naar de Patrijsweg in Rijswijk. “Daar had ik op een gegeven moment zo’n twintig mensen in dienst, maar de opdrachten sloten nooit precies op elkaar aan en we hebben natuurlijk ook moeilijkere periodes gehad. Maar ik kende veel directeuren van andere bedrijven en ben capaciteit gaan uitwisselen. Dat was heel succesvol. Daaruit is later in 2002 Galjema Rotterdam Detachering ontstaan, dat in 2006 als apart bedrijf verder is gegaan.”

Werkmentaliteit

De nieuwe mensen voor Galjema werden zorgvuldig geselecteerd. “De laatste ronde in de sollicitatieprocedure was een etentje met mij samen met onze partners. Zo wilden Joke en ik aftasten of iemand echt bij het bedrijf en onze werkmentaliteit paste. We wilden alleen met echt gedreven mensen werken. Ons werk vergt een bepaalde mate van flexibiliteit, het is geen negen-tot-vijf-baan. En dat moet wel passen.”


“Het belangrijkste is dat de mensen het werk leuk vinden. En je moet het zo indelen dat ze niet gestrest raken. Zorg dat je mensen het goed hebben, dan heb jij het ook goed. Ik zie aan Ignacio dat hij die mentaliteit ook heeft. We hebben al decennialang een jaarlijkse personeelsdag en regelmatig etentjes, feestjes of een theaterbezoek. En natuurlijk de vrijdagmiddagborrel, de ‘pot en pint’, die heb ik destijds uitgevonden”, lacht Paul. “Daardoor hebben we altijd het gevoel van een familiebedrijf gehad. We zijn gedreven, staan voor elkaar klaar en kunnen snel schakelen. Die cultuur is onze meerwaarde. Dat is altijd zo gebleven en de opdrachtgevers herkennen dat nog steeds.”

"We zijn gedreven, staan voor elkaar klaar en kunnen snel schakelen. Die cultuur is onze meerwaarde. Dat is altijd zo gebleven en de opdrachtgevers herkennen dat nog steeds."

Mooie projecten

“We hebben door de jaren heen prachtige projecten gedaan en veel meegemaakt. Zo hebben we de complete beveiliging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Internationaal Strafhof in Den Haag gerealiseerd. Dat zijn echt bijzondere projecten waar je heel veel ervaring opdoet”, vertelt Paul geanimeerd. Maar hij dacht in die periode al wel na over wie hem straks zou moeten opvolgen: “Ik moest iemand zien te vinden die net zo gek is als ik. Een techneut met commerciële feeling die ook de verantwoordelijk voor het bedrijf kan dragen. Die bleek verdomde moeilijk te vinden te zijn.”


Uiteindelijk werd Paul Keijser op zijn 67ste in 2006 opgevolgd door de drie-eenheid Jos Tubbing, Eric Blonk en Fokko Mienstra. In 2016 kwam Ignacio Castaño Rosario daar bij als directeur. Inmiddels is Paul tachtig jaar. “Maar ik voel me nog harstikke fit”, zegt hij na afloop van het gesprek. “Ik zou zo weer aan een nieuw avontuur kunnen beginnen.”

Meer weten over werken bij Galjema?

Op de volgende pagina


Collega's Ellen & Bas evalueren Galjema

Ook interessant voor jou:


Dit zijn de installatietrends in het onderwijs