voorwoord van
Ignacio Castaño Rosario


Van eenmanszaak naar gerenommeerd technisch adviesbureau

Dit jaar vieren wij ons 75-jarig bestaan in Sevilla, mijn geboortestad. Bij mijn geboorte was Martinus Douwe Galjema al druk bezig zijn eenmanszaak in ‘s-Gravenhage uit te bouwen tot een technisch adviesbureau met meerdere specialisten. Hij zal toen nooit gedacht hebben dat zijn bedrijf ooit haar 75-jarig bestaan zou vieren – en ik niet dat ik het op dat moment zou leiden.


Martinus Douwe Galjema en ik zijn beide techneuten met een sterke commerciële inslag. Die combinatie is bepalend voor het succes van Galjema. Martinus Douwe was als adviseur gespecialiseerd in klimaattechnieken en wist dat succesvol uit te bouwen tot een vooruitstrevend adviesbureau dat zich op het complete palet van gebouwinstallaties richt. Nu loopt Galjema nog altijd voorop met innovatieve ontwikkelingen en toepassingen op installatiegebied.


Galjema staat bij opdrachtgevers en architecten bekend als technisch adviesbureau waarmee goede afspraken te maken zijn. En doordat we klein zijn gebleven kunnen we snel schakelen. Daardoor worden opdrachten verbreed en komen integrale samenwerkingsverbanden tot stand.


Wij zijn trots dat Galjema altijd het gevoel van een familiebedrijf heeft behouden, waar het gezellig werken is en iedereen voor elkaar klaar staat. Dit wordt ook herkend door onze opdrachtgevers en vormt de basis voor duurzame relaties.


Wij zijn klaar voor de toekomst en hebben een duidelijke visie voor de lange termijn en een helder beleid. We willen met behoud van onze kernwaarden groeien tot zo’n dertig gedreven technisch adviseurs. Dankzij hen ben ik ervan overtuigd dat Galjema over 75 jaar nog steeds succesvol haar diensten zal verlenen.


Met dit online magazine willen wij een inkijk geven in ons mooie bedrijf. In de loop van het jaar zullen drie verhaallijnen worden uitgelicht: Galjema de deskundige partner, Galjema het familiebedrijf en Galjema de jarige.


Veel leesplezier gewenst!